• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
8
مدیرکل میراث‌فرهنگی زنجان:

باستان شناسان ایرانی و آلمانی به کشفیات جدیدی در زنجان نایل شدند

  • کد خبر : 2343
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲
باستان شناسان ایرانی و آلمانی به کشفیات جدیدی در زنجان نایل شدند

گردشگرآنلاین – مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: کشفیات جدیدی در پنجمین فصل کاوش در معدن چهرآباد زنجان توسط باستان شناسان آلمانی و ایرانی به دست آمده است و روند کاوش همچنان ادامه دارد.

به گزارش گردشگرآنلاین از زنجان، امیر ارجمند با اشاره به بازدیدهای خود از معدن چهره آباد و گفت و گو با باستان شناسان آلمانی و ایرانی افزود: در فصل پنجم کاوش تاکنون تعداد زیادی تکه‌های پارچه‌های متنوع و چوب‌های مختلف در ابعاد و اندازه‌های مختلف، یک مشعل سالم و پسماندهای جانوری (فضولات حیوانی)، کاه، الیاف پشم و موت کشف‌شده است.

وی اضافه کرد: برنامه اصلی و گسترده کاوش در بخش‌های عمیق‌تر معدن نمک چهرآباد برای بهار سال آینده برنامه‌ریزی‌شده است که امیدوارم با این کار کاوش ها در سطح گسترده ای انجام گیرد.

این مسوول ادامه داد: امسال برنامه کاوش محدود به همان بخش‌هایی است که سال‌های گذشته کاوش شده بود و تیم کاوش در معدن چهرآباد شامل باستان‌شناسان ایرانی و آلمانی به سرپرستی مشترک ابوالفضل عالی و توماس اشتولنر به‌منظور به دست آوردن آگاهی بیشتر از معدنکاری دوره هخامنشی و ساسانی در حال انجام است.

حفاری باستان شناسی

حفاری باستان شناسی

سرپرست ایرانی کاوش در معدن نمک چهرآباد از کشف بخش‌هایی از محل نگهداری چهارپایان در دوره‌ ساسانی خبر داد و گفت: در تونل‌های دوره ساسانی بخش بزرگی وجود دارد که لایه‌ای از پسماندهای جانوری (فضولات حیوانی) و کاه و… به دست آمده و به گمان می‌رسد در آن زمان احشام که کار باربری را انجام می‌دادند را برای حمل و جابه‌جایی نمک استخراج‌شده به داخل تونل می‌آوردند.

به گزارش گردشگر آنلاین، ابوالفضل عالی افزود: پیش از این نیز /۱۲ آبان/ نمایشگاه مرگ در نمک که حاصل یافته‌ها و آثار باستان‌شناسی در معدن چهرآباد زنجان است، در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شد.

وی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بین‌المللی مرگ در نمک بیش از ۱۵۰ اثر از معدن نمک چهرآباد از دوره هخامنشی تا دوره معاصر قابل بازدید بود که برخی یافته‌ها از این معدن ازجمله مومیایی‌های معروف به مردان نمکی در جهان بسیار منحصربه‌فرد است همچنین یافته‌های دیگر ازجمله بافته‌ها، چرم‌ها و بقایای گیاهی، جانوری که همگی به لحاظ قرارگیری در نمک سالم به‌دست‌ آمده‌اند.

موزه باستان شناسی زنجان واقع در عمارت تاریخی ذوالفقاری این شهر، مومیایی‌های کشف شده از یک معدن نمک تاریخی را در خود جای داده است، مومیایی‌هایی موسوم به “مردان نمکی” که قدمت برخی از آن به بیش از ۲ هزار سال می‌رسد.

تاکنون ۶ مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس می زنند همه آنان در معدن نمک مشغول معدنکاری بوده اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان جا مدفون شده‌اند.

بیشتر بخوانید
نمک وزارت بهداشت بر زخم صنعت گردشگری ایران
تاریک و روشن تاریخ در محوطه چهار هزار ساله ریوی خراسان شمالی
کشف اجساد تاریخی در معدن قدیمی اردستان
بخش گردشگری بیشترین خسارت دیده کروناست
ایجاد مناطق آزاد چاپ با هدف توسعه اقتصادی گردشگری و افزایش صادرات

مدفون شدن در نمک باعث شده است که موارد قابل توجهی از پیکر، لباس و لوازم مومیایی ها حفظ شود به طوری که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، تا کنون هیچ اثری از لباس مردم عادی دوران هخامنشی در اختیار نبود تا آنکه با کشف یک مومیایی مدفون شده در معدن نمک چهرآباد آثار ارزشمندی در این زمینه به دست آمد که قدمت آنها به ۲ هزار و ۳۵۰ سال می رسد.

طبق کاوش­های انجام یافته در محوطه معدن تاریخی چهرآباد مشخص شده که این معدن از حدود نیمه هزاره اول شناسایی شده است.

منبع: ایرنا 

لینک کوتاه : http://gardeshgaronline.ir/?p=2343

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.