به گزارش گردشگرآنلاین، سیدحسین شاهچراغ بیان کرد: از ۸۳ حرفه ارائه شده به مهارآموزان، ۳۱ حرفه در زمینه دوخت های صنایع دستی سنتی، ۲۸ حرفه در حوزه بافت و ۲۴ حرفه در حوزه های چوب، فلز، سفال، چاپ، سنگ، شیشه و چرم است.
وی افزود: رشته های صنایع دستی و سنتی به رده های سنی مختلف آموزش داده می شود.
شاهچراغ ادامه داد: برگزاری دوره های آموزش صنایع دستی و سنتی، اعتبار بخشی به آموزش های اصیل و بومی سنت مدار، ترویج خوداشتغالی ، رشد واحدهای تولیدی صنایع دستی ،گسترش گردشگری و تقویت اقتصاد شهری و روستایی اهداف مهم آموزش حرفه های سنتی است.
وی اضافه کرد: حرفه های در حال فراموشی که با آموزش به دنبال احیای آن هستیم عبارت از سوزن دوزی سنتی سنگسر، سوزن دوزی سنتی خاص مناطق استان سمنان، شمدبافی، گلیچ بافی، حوله بافی و نمد مالی است.
به گزارش گردشگر آنلاین، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان خاطرنشان کرد: رویکرد آموزشی فنی و حرفه ای در حوزه مشاغل نوین، آمادگی احیای مشاغل سنتی و بومی ضمن معرفی و ارائه پیشنهاد از سوی سمنها و یا نهادهای مرتبط درخصوص تدوین استاندارد آموزشی با کد بینالمللی و نیز برنامهریزی آموزشی را دارد.
راه اندازی نمایشگاه مشاغل مهارت محور کم سرمایه و دپارتمان ملی فرش خودرنگ مهدیشهر از دیگر فعالیت های فنی و حرفه ای استان سمنان در حفظ و گسترش حرفه های سنتی است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید سمنان مرکز تولید سفال ها و سرامیک های زیبا و منحصر به فردی است که زیبایی شان چشم هر بیننده ای را به سمت خود جذب می کند.
همه ما خیلی خوب می دانیم که سفال یکی از قدیمی ترین دست سازه های انسان است و اطلاعات زیادی را درباره گذشتگان برایمان فراهم می کند.
سفالگری و سرامیک سازی در این استان قدمتی طولانی دارد و قدمت برخی از اشیای کشف شده توسط باستان شناسان در دامغان به چندین هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد.
سمنان خاک مرغوب و کویری دارد و به همین دلیل توانسته است محصولات جذاب و شگفت انگیزی را در حوزه سفال و سرامیک به جهانیان عرضه کند.
اگر می خواهید به این استان سفر کنید، از فروشگاه های معتبری که در حال فروش محصولات سفالی و سرامیکی هستند هم بازدید کنید. به طور حتم از دیدن این همه محصولات زیبا متعجب خواهید شد.
منبع: ایرنا