• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
5
بی‌توجهی به ذخایر ‌طلای شور دریاچه ارومیه

تداوم برداشت غیراصولی نمک از پارک ملی دریاچه ارومیه

  • کد خبر : 3846
  • 27 دسامبر 2021 - 16:01
تداوم برداشت غیراصولی نمک از پارک ملی دریاچه ارومیه

گردشگرآنلاین – در سال‌های اخیر برخی شرکت‌های مجوزدار اقدام به برداشت غیراصولی نمک از پارک ملی دریاچه ارومیه می‌کنند که موجب ضرر به این محدوده می‌شود.

به گزارش گردشگرآنلاین از ارومیه، کاهش تراز آبی دریاچه ارومیه در چند سال اخیر باعث پیدایش نمک‌زارهای بسیاری در اطراف این دریاچه شده و برداشت غیراصولی نمک از این دریاچه موجب تخریب محیط زیست شده است بنابراین برداشت از نمک دریاچه ارومیه مستلزم در‌یافت مجوز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست با رعایت ضوابط در تمام مراحل کار است.

بر اساس گفته یکی از اهالی، برخی شرکت‌ها و ارگان‌های مجوزدار اقدام به برداشت غیراصولی نمک‌ از دریاچه ارومیه می‌کنند که در این خصوص با معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت و معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی مصاحبه‌ای انجام‌ گرفته است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی، با بیان اینکه تاکنون ۱۴ فقره مجوز برای معادن نمک در استان صادر شده، اظهار داشت: از این تعداد مجوز صادر شده، ۶ مجوز معتبر بوده و مابقی آن به دلیل پایان یافتن اعتبار، مجوز آنان ابطال شده است.

پریسا عابد‌پور افزود: به هیچ عنوان اجازه برداشت اضافه و غیرمجاز به کسی داده نمی‌شود و برداشت‌های انجام یافته بر اساس مجوزهای صادره بوده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نمک دریاچه ارومیه به عنوان یک منطقه گردشگری هم در صنعت مصرف می‌شود و هم مصرف خوراکی دارد نوعی مواد معدنی محسوب می‌شود بنابراین صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست انجام گرفته و سازمان صمت در شرایط و زمان خاص می‌تواند اقدام به صدور مجوز کند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی، با اشاره به اینکه نمک دریاچه ارومیه از نظر اقتصادی برای استان حائز اهمیت است، گفت: قیمت مصوب برای هر تن نمک‌ برداشت شده از دریاچه ارومیه بر اساس نرخی است که از سوی وازت‌خانه اعلام و پس از تایید سازمان نظام‌مهندسی این مبلغ از بهره‌برداران اخذ می‌شود.

وی در خصوص برداشت غیراصولی توسط برخی شرکت‌ها که گاها باعث تخریب جاده‌ها می‌شود، گفت: تمامی مقرارات و نحوه حمل مواد معدنی برای دارندگان مجوز به صورت مکتوب تذکر داده شده است و بر اساس نظارت‌هایی که از سوی این سازمان صورت می‌گیرد باید تمامی شرکت‌های مجوزدار در زمان حمل و نقل مواد معدنی از چادر استفاده کنند.

عابدپور بیان کرد: همچنین استفاده از جاده‌های مشخص و قابل دسترس برای حمل مواد معدنی ضروری بوده و شورآبه نمک قبل از حمل آن باید کاملا گرفته شود.

وی عنوان کرد: اگر تخلفی از سوی مجوزداران صورت بگیرد به قطع یقین مجوز آنها ابطال شده و هیچ‌گونه تمدیدی برای این بهره‌بردان انجام نمی‌‌گیرد.

به گزارش گردشگرآنلاین از ارومیه به نقل از تسنیم، در همین زمینه، معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی هم در جواب سوال خبرنگار در خصوص اینکه آیا برداشت نمک از پارک ملی دریاچه ارومیه باعث تخریب محیط زیست می‌شود، گفت: دریاچه ارومیه به عنوان پارک ملی محسوب می‌شود و برای خود دارای قانون و قواعدی است بنابراین در شرایط طبیعی که دریاچه ارومیه از وضعیت مطلوبی برخوردار بود هیچ‌گونه مجوزی برای برداشت نمک از این دریاچه صادر نمی‌شده است.

حجت جباری تصریح کرد: اما پس از خشک شدن آب این دریاچه و بر اساس بررسی‌ها مشخص شد که بیش از ۶٫۴ میلیارد تن املاح در دریاچه وجود دارد که این میزان، رقم بالایی بوده و ضرورت داشت براساس ضوابط نسبت به رسوب‌زدایی املاح دریاچه ارومیه اقدام شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مجوزی که سازمان محیط زیست برای برداشت نمک صادر می‌کند، سالانه یک میلیون تن است که این رقم در مقابل املاح دریاچه ارومیه بسیار ناچیز است.

جباری بیان کرد: مجوزها در ابتدا مورد پایش قرار می‌گیرند و در تمام مراحل کار باید ضوابط رعایت شود در غیر این صورت تذکر لازم به واحد برداشت کننده نمک داده می‌شود که در صورت عدم رعایت، جلو برداشت گرفته می‌شود.

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=3846

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.