به گزارش گردشگرآنلاین، علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور با علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت در رابطه با گردشگری مذهبی دیدار کرد.
در این نشست معاون گردشگری ضمن تاکید بر بسترهای مساعد همکاری، وجود ظرفیتهای متنوع در وزارت گردشگری و سازمان حج و زیارت را امکانی قابل اتکا به منظور توسعه گردشگری کشور به ویژه در بخش گردشگری زیارتی و مذهبی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تجمیع ظرفیتهای موجود و تقویت تعاملات فرابخشی در این حوزه امکان استفاده بیشتر از فرصتهای موجود در بازارهای هدف را فراهم خواهد آورد، گفت: باز شدن مرزها و حرکت به سوی دوران پساکرونا سبب بروز زمینههای مساعد برای همکاری بیشتر میشود که بیشک ایجاد حداکثرسازی هماهنگی بینبخشی و اعتمادسازی مخاطبان در کنار تمرکز و فعالسازی بازارهای هدف این حوزه میتواند نقش موثری در رونق و شکوفایی این شاخه مهم از صنعت گردشگری کشور ایفا کند.
شالبافیان تصریح کرد: تداوم و حفظ روند رعایت پروتکلها و ضوابط بهداشتی در تأسیسات گردشگری کشور و ایجاد محیط میزبانی امن، پیششرط و لازمه رونق گردشگری مذهبی کشور به شمار میآید که این مهم با همکاری مستقیم وزارت گردشگری و سازمان حج و زیارت تسریع خواهد شد.
گردشگری مذهبی به آن نوع گردشگری اطلاق میشود که مردم به صورت انفرادی یا جمعی و به منظور زیارت، تبلیغ مذهبی یا حتی گذران اوقات فراغت به اماکن و مناطق مذهبی سفر میکنند. بزرگترین شکل جمعی آن، مراسم پیادهروی اربعین و زیارت امام حسین در کربلا است که به صورت سالانه برگزار میشود. در آمریکای شمالی، حدود ۱۰ میلیارد دلار از صنعت گردشگری را شامل میشود.
از مشهورترین شهرهایی که مقصد آن است میتوان به مکه، مدینه، کربلا، اورشلیم و بنارس اشاره کرد. سازمان جهانی گردشگری تعداد گردشگران مذهبی در سرتاسر جهان را حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سال تخمین میزند.[۱]
منبع: تسنیم