به گزارش گردشگرآنلاین، سازمان میراث فرهنگی وقت در سال ۱۳۹۴، تعطیلی موزهها و اماکن تاریخی تحت پوشش وزارتخانه (سازمان سابق) را در شش روز از سال تصویب و مشخص کرده است.
بر این اساس موزهها، کاخ موزهها و اماکن فرهنگی تاریخی تحت پوشش وزارتخانه میراث فرهنگی در روزهای ۱۴ خرداد به مناسبت رحلت حضرت امام خمینی (ره)، بیست و یکم ماه رمضان به مناسبت شهادت حضرت امام علی (ع)، بیست و پنجم شوال به مناسبت شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)، نهم و دهم محرم به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی و بیست و هشتم ماه صفر به مناسبت رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) تعطیل هستند.
امسال نیز مانند سالهای گذشته موزههای تحت پوشش این وزارت مانند کاخ موزههای نیاوران، گلستان، سعدآباد، موزه ملی و…، در کشور تعطیل بوده و امکان بازدید از آنها وجود ندارد. فعالیت این موزهها روز ۱۸ مرداد از سر گرفته میشود.
موزِه به مکان خاصی گفته میشود که در آن مجموعهای از آثار باستانی، صنعتی، هنری و اشیاء باارزش را به معرض نمایش میگذارند. ۱۸ می مصادف با ۲۸ اردیبهشت ‘روز جهانی موزه’ است.
شورای بینالمللی موزهها که زیر نظر یونسکو فعالیت میکند در بند سه و چهار اساسنامه خود موزه را اینگونه تعریف کردهاست: «موزه مؤسسهای دائمی است و بدون هدف مادی که درهای آن به روی همگان باز است و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت میکند. هدف موزهها، پژوهش در آثار و شواهد بهجایمانده انسان و محیط زیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهرهوری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره معنوی است.»
نخستین موزه با مجموعههای خصوصی افراد توانمند، خانوادهها و موسسات هنری آغاز شد که شامل اشیاء طبیعی و نایاب میشد. در ایران ساخت اولین موزه به ناصرالدین شاه قاجار و پس از بازگشت وی از سفر اروپا نسبت داده میشود.