• امروز : یکشنبه - ۹ بهمن - ۱۴۰۱
  • برابر با : Sunday - 29 January - 2023
5

‌صابون‌پزی سنتی خراسان جنوبی ثبت ملی شد

  • کد خبر : 3382
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۵:۴۶
‌صابون‌پزی سنتی خراسان جنوبی ثبت ملی شد

گردشگرآنلاین – مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی از ثبت صابون پزی سنتی بیرجند خراسان جنوبی در فهرست میراث ناملموس (معنوی) خبر داد.

به گزارش سرویس گردشگرآنلاین، سیداحمد برآبادی در جمع اظهار داشت: قدمت، کیفیت و دوام صابون‌های بیرجندی پشتوانه‌ برای ثبت ملی دانش و فن بومی و سنتی صابون‌سازی بیرجند شد.

مسئول حوزه پژوهش اداره‌کل میراث‌فرهنگی، و خراسان‌جنوبی افزود: صابون بیرجندی به‌عنوان یکی از تولیدات شاخص استان خراسان جنوبی به‌ویژه، بیرجند بیش از یک قرن قدمت داشته و پیشکسوتان بی‌شماری در این عرصه فعالیت داشته و هرکدام تجربه خود را به نسلی منتقل کرده‌اند.

برآبادی ادامه داد:‌ این همت و تلاش موجب شده صابون بیرجندی در استان خراسان جنوبی تاکنون پیشتاز و معروف بماند.

وی گفت: صابون‌های بدون اسیدی که دنبه‌ گوسفند و سود سوزآور، اصلی‌ترین ترکیباتشان هستند. استفاده از مواد اولیه‌ کاملاً طبیعی در تولید محصول و خواص درمانی فراگیر آن با کاربرد گیاهان دارویی چون روناس، سدر و کتیرا به همراه استحکام و دوام صابون بیرجندی، موجب معروفیت آن شده به‌گونه‌ای که در چمدان مسافرانی که به بیرجند می آیند حتماً چند قالب صابون بیرجندی قرار داشته و تجربه‌ خوب استفاده از آن موجب ترغیب خریدهای بعدی این سفیران شده است.

صابون پزی

صابون پزی

به گزارش سرویس آنلاین، مسئول حوزه پژوهش ثبت ملی  اداره‌کل میراث‌فرهنگی، و خراسان‌جنوبی گفت: فن و هنر صابون‌سازی در قدیم بیشتر توسط خانم‌ها اداره می‌شد و اکثر اساتید نام برده به همراه همسر در کارگاه‌ها به ساخت صابون مشغول بودند.

برآبادی ادامه داد: پخت صابون برای قوام بهتر و بالا رفتن کیفیت بیشتر محلول صابون، حدود ۱۰ ساعت به طول می‌انجامد. این مدت زمان لازم و کافی برای پخت آرام و نظارت و بررسی مرتب محلول صابون به لحاظ میزان قلیایی بودن و نگه‌داری PH مطلوب و استاندارد آن را در اختیار استاد صابون‌پز قرار می‌دهد.

۵ فروردین در تقویم ملی به نام روز داراب ثبت شد
بیشتر بخوانید:

وی بیان کرد: مزیت دیگر آن، عدم بو گرفتن صابون بیرجندی در طی سالیان، حتی اگر در داخل محیط سربسته همچون پلاستیک باشد به دلیل استفاده از چربی خالص و بدون اضافات و کیفیت بالای مواد مصرفی است.

منبع: تسنیم 

پست های مرتبط

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=3382

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.