• امروز : سه شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 16 April - 2024
4

ابلاغ ثبت ملی شخم زدن سنتی زمین به استاندار سیستان و بلوچستان

  • کد خبر : 7684
  • ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۷
ابلاغ ثبت ملی شخم زدن سنتی زمین به استاندار سیستان و بلوچستان

گردشگرآنلاین – قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی مراتب ثبت ملی هفت اثر فرهنگی ناملموس و یک میراث در خطر و نیازمند پاسداری فوری را به استاندار سیستان‌وبلوچستان ابلاغ کرد.

به گزارش سرویس خبری گردشگرآنلاین، در نامه علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان درباره ثبت شخم زدن سنتی آمده است:

«در اجرای ماده ۱ از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آئین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت پخت غذای بت ماش» به شماره ۲۵۴۴، «مهارت تهیه ترشی لیمو» به شماره ۲۵۴۵، «تنگ و بیل، شخم زدن سنتی زمین» به شماره ۲۵۴۶، «مهارت تهیه هیزک» به شماره ۲۵۴۷، «دانش بومی ساخت و بهره‌برداری از بندسار (منطقه‌ای به پیشنهاد سیستان و بلوچستان)» به شماره ۲۵۴۸، «مهارت ساخت رخت شتر» به شماره ۲۵۴۹، «آهنجگ؛ مهارت بافت شلوار بند بلوچی» به شماره ۲۵۵۰ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس و «مهارت پچوبافی (لته بافی)» به شماره ۱۳۱ در فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»

همچنین پیش از این علی‌اصغر مونسان وزیر سابق میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مراتب ثبت «مهارت پخت غذای ماهی دیگی (دوغی)» به شماره ۲۳۰۲، «مهارت تهیه ترشی هرام (انبه)» به شماره ۲۳۰۳ و «مهارت خمک‌دوزی (خامه‌دوزی)» به شماره ۲۳۰۴ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۲۸ را در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به استاندار وقت سیستان و بلوچستان ابلاغ کرده بود.

منبع: مهر 

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=7684

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.