• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
2

اثر هنرمند مازندرانی صنایع دستی مهر اصالت یونسکو دریافت کرد

  • کد خبر : 8596
  • 01 جولای 2022 - 13:12
اثر هنرمند مازندرانی صنایع دستی مهر اصالت یونسکو دریافت کرد
گردشگرآنلاین - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی مازندران از اعطای نشان بین‌المللی مهر اصالت یونسکو به یکی از هنرمندان صنایع دستی این استان خبر داد و گفت: با اعطای مهر اصالت یونسکو به اثر هنرمند لاک‌تراش اهل میاندورود، تعداد هنرمندان مازندرانی دارای مهر اصالت به ۱۳ نفر رسید.

به گزارش گردشگرآنلاین، مهدی ایزدی  اظهار کرد: جلسه شورای جهانی صنایع دستی برای داوری آثار صنایع دستی هنرمندان کشورهای مختلف به منظور اعطای مهر اصالت یونسکو ماه گذشته در ازبکستان برگزار شد و از بین آثار فرستاده شده هنرمندان ایرانی عرصه صنایع دستی، یک اثر از  مازندران نیز شایسته دریافت این نشان معتبر بین‌المللی شناخته شد.

وی افزود: داوران شورای جهانی صنایع دستی، اثر «تنباکوچوله» ساخته سیدرضا موسوی‌راد هنرمند جوان و برجسته اهل میاندورود در رشته لاک‌تراشی را به عنوان یکی از آثار شایسته دریافت نشان مهر اصالت یونسکو معرفی کردند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران خاطرنشان کرد: ۴۸ اثر از ایران برای داوری در شورای جهانی صنایع دستی معرفی شدند که ۳۸ اثر  ساخته ۳۶ هنرمند از ۱۲ استان در این داوری موفق به دریافت مهر اصالت شدند.

به گفته ایزدی نشان بین‌المللی مهر اصالت یونسکو یکی از مهم‌ترین رویدادهای مربوط به صنایع دستی در دنیا است که هر دو سال یک بار برگزار شده و برترین‌ها در رشته‌های مختلف صنایع دستی معرفی می‌شوند.

وی افزود: اصالت، هویت، کیفیت و قابلیت تولید انبوه با قیمت تمام‌شده مناسب، از جمله معیارهای انتخاب  آثار برای اعطای مهر اصالت است. سنجش محصولات با این معیارها تلاشی است تا ارتباط صنایع دستی ملل با بازارهای جهانی را تسهیل کند.

این مسئول اظهار کرد: پیش از این ۱۲ هنرمند صنایع دستی مازندران موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شده بودند و اکنون تعداد هنرمندان دارای مهر اصالت صنایع دستی مازندران به ۱۳ نفر رسید.

لاک تراشی در مناطق روستایی و جنگلی مورد توجه پیشه وران هنرمندان بوده و انواع سازه‌های آن براساس نیاز زندگی روزمره گسترش یافته‌است. روستاییان ساکن مناطق جنگلی درگذشته بیشترین نیازهای خود را از چوب تهیه می‌کردند و در ساخت لوازم چوبی از مهارت خوبی برخوردار بودند.

استادکاران بااستفاده از ریشه و تنه درختان بدون بهره‌گیری از ابزار کار امروزی ظروف چوبی مانند جوله، کلز، لاک دانه پاش، قند چوله، تنباکو چوله، قاشق، ملاقه، کترا، می‌ساختند. هنر لاک تراشی یک کار ابتکاری است و جنگل نشینان با شناختی که از انواع درختان جنگلی دارند برای ساخت مصنوعات چوبی از ریشه و چوب درختان ویژه‌ای با استفاده از ابزار کار بسیار ابتدایی استفاده می‌کنند.

منبع: ایرنا

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=8596

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.