به گزارش گردشگرآنلاین، علی مستوفیان اظهار کرد: شهرداری درق این جشنواره را با همکاری شهرداری بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در فرهنگسرای شهروند این شهرستان همزمان با مبعث رسول اکرم (ص)، بهمنظور بسترسازی برای حفظ و معرفی میراث معنوی برگزار کرد.
وی گفت: با توجه به نزدیک شدن نوروز در کنار هویت بخشی و فرهنگسازی و حفاظت از آیینهای بومی اجرای برنامههایی که نشاط را به جامعه تزریق میکند یک اصل مهم اجتماعی محسوب میشود و ازاینروی برگزاری این رویداد یک ضرورت است.
مستوفیان خاطرنشان کرد: این جشنواره نیز در شهر درق با برپایی ۵۰ دیگ نوزدهم اسفند برگزار خواهد شد.
گفتنی است، سمنوپزان شهر درق سال ۹۴ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد.
سَمَنو یا سمنک، خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست میکنند. آثار قدیمی نشان می دهد خاستگاه این دسر به خراسان کنونی برمیگردد. از آن به عنوان برکت زمین یاد می شود و معمولا در ماه اول بهار به عنوان عضوی از سفره هفت سین پخته می شود.
نجگی همان سمنو است که در جنوب کشور قلیف پخته می شود.
سمنو به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم٬ مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه میشود. فسفر آن قابل توجه بوده و برای رشد مغزی کودکان و زنان شیرده مفید است. آهن، اسید فولیک و ویتامینهای گروه b «ب» آن عاملی برای خونسازی و تنظیم هورمونها بوده و میتواند در رفع خستگی و آرامش اعصاب تأثیرگذار باشد. اگر در سمنو از بادام شیرین استفاده شود هنگام پخت، ریزمغذیهایش جذب سمنو شده و باعث مقویتر شدن این غذا میشود.