• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024
5

راه‌اندازی خانه خلاق صنایع‌دستی در بروجرد

  • کد خبر : 9850
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۹:۳۹
راه‌اندازی خانه خلاق صنایع‌دستی در بروجرد
گردشگرآنلاین - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: با همکاری دانشگاه آیت‌الله بروجردی و این اداره‌کل مدرسه تاریخی حجتیه بروجرد به‌عنوان خانه خلاق صنایع‌دستی انتخاب شد.

به گزارش گردشگرآنلاین، عطا حسن‌پور، اظهار کرد: خانه خلاق صنایع‌دستی در اوایل دوران قاجار به همت آیت‌الله مولی اسدالله بروجردی احداث شد و قریب به صدسال متروکه بود که در سال ۱۳۸۳ با قرار گرفتن در فهرست آثار ملی، اقدامات نجات‌بخشی خوبی روی آن انجام شد.

وی تصریح کرد: ‌در سال‌جاری با تعامل با دانشگاه آیت‌الله بروجردی و انتخاب خانه خلاق صنایع‌دستی بروجرد، اقدامات مثبتی در این خصوص انجام شد و طبق تفاهم‌نامه منعقده با دانشگاه آیت‌الله بروجردی مقرر شد با تأمین مبلغی حدود ۳۵ میلیارد ریال توسط این دانشگاه برای تأمین تجهیزات آن اقدام شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان خاطرنشان کرد: این پروژه حرکت جدی به‌سوی معرفی مدرسه تاریخی حجتیه بروجرد است که یک اثر ارزشمند فرهنگی و جذاب برای گردشگران و علاقه‌مندان به حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شهر بروجرد و استان خواهد بود.

حسن‌پور ادامه داد: همچنین این تفاهم‌نامه با ایجاد شغل و گردش مالی مثبت موجب توسعه و ترویج هر چه بیشتر صنایع‌دستی در استان خواهد شد.

وی اضافه کرد: تاکنون مبلغ ۲۶,۵ میلیارد ریال از اعتبارات وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور برای مرمت این اثر ارزشمند هزینه شده است.

صنایع دستی متنوعی در بروجرد تولید می‌شوند و بروجرد به‌عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید صنایع‌دستی در کشور و استان شناخته می‌شود. در سال ۱۳۹۸ سازمان میراث فرهنگی این شهر را به عنوان شهر ملی ورشو به ثبت رساند

سماوی‌های بروجرد صنایع دستی این شهر هستند و از ارزش بالایی برخوردار هستند به‌طوری‌که اغلب برای تزئینات استفاده شده و سماورهای کارکرده (دسته دوم) هم نیز معامله می‌شوند.

از صنایع و سوغات معروف بروجرد می‌توان به صابون سازی سنتی اشاره کرد. از دیرباز کارگاه‌ها و کارخانه‌های بسیاری در بروجرد به تولید صابون سنتی مشغول بوده‌اند.

تعداد کارخانه‌ها و کارگاه‌های بزرگ صنعتی این شهر بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ واحد فعال تخمین زده می‌شود که طبق آمارها بین ۳۷ تا ۶۰ درصد از مجموع صنایع استان لرستان را شامل می‌شود. به همین دلیل بروجرد قطب اصلی صنعت در لرستان محسوب می‌شود. در سه دهه پس از انقلاب اسلامی، جمعاً ۴۸۵ واحد صنعتی در بروجرد ایجاد شده‌است و به این ترتیب، بروجرد از نظر میزان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و نیز از نظر تعداد واحدهای صنعتی فعال، در تمام این سال‌ها رتبه نخست را در استان لرستان داشته‌است.

منبع: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=9850

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.