به گزارش گردشگرآنلاین از خراسان جنوبی، سیداحمد برآبادی در ارتباط با شیرینی نان لوله و غذای سنتی نان جوش خراسان جنوبی گفت:«نان جوش، غذای سنتی و محلی مقوی و مغذی است که از نان درست میشود که در وعدههای غذایی ظهر و شب استفاده میشود. همچنین در همه فصول سال مصرف میشود و مخصوص ایام و مراسم خاصی نیست. غذایی مناسب برای همه سنین از کودک تا بزرگسال بشمار میرود.»
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی افزود: «نان جوش از غذاهای سنتی و محلی شهر بیرجند و روستاهای اطراف است.»
برآبادی ادامه داد: «بانوان بیرجندی با نانهایی که در سفره خرد میشود و یا چند روزی میماند و بیات میشود، این غذا را تهیه میکنند.»
او با اشاره به اینکه شیرینی نان لوله و غذای سنتی نان جوش خراسان جنوبی بسیار پرطرفدار است گفت: «مواد اصلی غذای نان جوش از نان خردشده، روغن، پیاز، سیر، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری زعفران)، برگ شنبلیله خشکشده، گردو، زرشک و پیازچه یا سبزی معطر، تخممرغ تشکیل شد.»
به گزارش گردشگر آنلاین از خراسان جنوبی، همچنین برآبادی گفت: «نان لوله یکی از شیرینیهای اصیل مردم بیرجند است که توسط بانوان بیرجندی پخته میشود. این شیرینی بسیار لذیذ و خوشمزه از مواد اولیه آرد، تخممرغ، شکر و همچنین برای عطر و مزه آن از گلاب، هل سائیده و زعفران استفاده میشود.»
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی افزود: «این شیرینی قالبی از جنس چدن با دستههای بلند دارد. قالب را روی چراغ یا گاز میگذارند و از مایع تهیهشده داخل قالب میریزند و بعد از پخت آن را درحالیکه داغ است به شکل لوله میپیچند و چون به شکل لوله درست میشود نام آن را هم نان لوله میگویند.»
برآبادی ادامه داد: «هماکنون بیشتر بانوان بیرجندی قالب نان لوله رادارند و در خانهها پخت میشود و همچنین توسط بانوان در کارگاههای شیرینیپزی پختهشده و در مغازههای شیرینی فروشی به فروش میرسد.»
او گفت:«این شیرینی برای پذیرایی از مهمان و همچنین در جشنها و بعضیاوقات در عروسی مصرف میشود و همچنین بهعنوان سوغات به شهرهای دیگر هم فرستاده میشود. در بیشتر ماههای سال تهیه و استفاده میشود اما در اواخر اسفند و استفاده این شیرینی برای نوروز بیشتر است.»