• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
9

قنات قصبه گناباد محل برپایی مراسم نوروزگاه ۱۴۰۱ در گناباد

  • کد خبر : 7030
  • 21 مارس 2022 - 10:06
قنات قصبه گناباد محل برپایی مراسم نوروزگاه ۱۴۰۱ در گناباد

گردشگرآنلاین – رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد از برپایی مراسم نوروزگاه در محل مظهر قنات قصبه گناباد خبر داد و گفت: این مراسم ۲ فروردین و همزمان با روز جهانی آب در محل مظهر قنات قصبه شهر برگزار خواهد شد.

به گزارش گردشگرآنلاین، رسول صنوبری  عنوان کرد: بعد از دو سال تعطیلی مراسم نوروزگاه به دلیل شیوع بیماری کرونا، این مراسم نوروز ۱۴۰۱ در چهار نقطه از خراسان رضوی برگزار خواهد شد که یکی از این محل‌ها قنات قصبه گناباد است.

صنوبری اظهار کرد: مراسم نوروزگاه در گناباد روز ۲ فروردین ماه و همزمان با ۲۲ مارس روز جهانی آب، در محل مظهر قنات قصبه گناباد برگزار خواهد شد و در این مراسم از ۱۰۰ مقنی و هیأت امنای قنات‌های گناباد با همکاری جهاد کشاورزی گناباد تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی افزود: حیات قنات وابسته به مقنی است و بدون مقنی، قنات معنایی ندارد و شهرستان گناباد از معدود شهرهای دنیا است که تمام روستاهای شهرستان حداقل یک قنات دارند و در هر منطقه از شهر هم یک یا دو قنات وجود دارد بنابراین باید به طور خاص و ویژه به بحث قنات و مقنی در منطقه پرداخته شود.

شهرستان گناباد آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی

صنوبری در ادامه به آمادگی شهرستان گناباد برای پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی خبر داد و گفت: ۱۴ اقامتگاه بومگردی و ۴ هتل شهرستان گناباد آماده خدمت‌رسانی به مسافران و گردشگران نوروزی هستند.

وی قلعه عمرانی گناباد را یکی از پتانسیل‌های گردشگری ارزشمند شهرستان دانست و افزود: بعد از ۴۵ سال قرار است نوروز ۱۴۰۱ از ظرفیت گردشگری این مکان نیز بهره بگیریم و به همین منظور در این مکان خدمات رفاهی از جمله غذا، اسب‌سواری و… ارائه خواهد شد.

صنوبری خاطرنشان کرد: یکی از کارهای جدیدی که در زمینه گردشگری و متناسب با نیاز روز انجام دادیم طراحی بروشورهای گردشگری مجهز به کد QR ( یک نوع بارکد دوبعدی که می‌تواند با استفاده از گوشی‌های هوشمند به طور مستقیم به متن، ایمیل، وب‌سایت و… لینک شود) است که در این بوروشور برای تمامی اماکن گردشگری و بومگردی‌ها این کد نصب شده و این امکان را به گردشگران می‌دهد که علاوه بر استفاده از مطالب بروشور، در لحظه نیز به طور مجازی در زمینه اماکن گردشگری و  مشاهده بومگردی‌ها  از طریق پلتفرم  یواسپیس اطلاعات کسب کنند.

بیشتر بخوانید:
مرکز قنات استان کرمان راه‌اندازی شد
همایش ملی قنات در کرمان برگزار می‌شود
طرح گردشگری آب در بافت سنتی یزد اجرا می‌شود

به گزارش گردشگر آنلاین، وی کلوت‌نوردی، شترسواری، نورپردازی مظهر قنات و ورودی‌های شماره ۱ و ۲ قنات قصبه، فعالیت رستوران و کافی‌شاپ روباز در محل مظهر قنات قصبه، فعالیت موزه آب، موزه باستان‌شناسی، موزه زعفران و موزه مردم‌شناسی را از دیگر برنامه‌های ایام نوروز برای گردشگران دانست و گفت: بخش خصوصی نیز متقاضی راه‌اندازی قایق‌سواری در کال شور گناباد است که چنانچه منابع طبیعی و امور آب شهرستان با بخش خصوصی همکاری کنند این برنامه نیز برپا خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد در ادامه تشریح برنامه‌های نوروزی در شهرستان گناباد افزود: در روستاهای قوژد، بیلند و باغ‌آسیا بازارچه معرفی صنایع دستی با کمک شوراها و دهیاری‌ها برگزار خواهد شد؛ همچنین در شهر کاخک و در شهر بیدخت نیز بازارچه فروش صنایع دستی و مواد غذایی با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر کاخک و بیدخت را داریم که این بازارچه‌ها در کاخک در محل پارک آبشار و در بیدخت در محوطه کناری پارک ۶ هکتاری بیدخت برگزار خواهد شد.

به گفته رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد، مراسم نوروزگاه در خراسان علاوه بر قنات قصبه گناباد در آرامگاه فردوسی، آسبادهای خواف و مزار شیخ احمد جام و با برپایی مراسم خاص برگزار خواهد شد.

گفتنی است قنات قصبه گناباد به عنوان عمیق‌ترین قنات ایران با قدمت ۲۵۰۰ ساله، یکی از مهندسی سازترین قنات‌های جهان است و به تعبیر بسیاری از صاحب‌نظران، این قنات از حیرت انگیزترین پدیده‌های ساخته دست بشر و نمادی از هم‌نوایی بشر با طبیعت است؛ این اثر مربوط به دوره هخامنشی است و دارای ۴۸۰ حلقه چاه با ۳۳ کیلومتر طول بوده و میزان آب دهی آن ۴۵۰ لیتر در ثانیه است.

به گزارش گردشگر آنلاین ایسنا نوشت: قنات قصبه در سال ۱۳۷۹ توسط سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است، همچنین اثر تاریخی و ملی قنات قصبه گناباد به همراه ۱۰ قنات دیگر در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۵ (۱۵ July ۲۰۱۶) در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی در شهر استانبول ترکیه به عنوان ۲۰ اُمین اثر ایران و اولین اثر استان خراسان رضوی، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=7030

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.