• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
8
واگذاری کاروانسرای دامغان به سرمایه‌گذار بخش خصوصی

احیای بناهای تاریخی گامی برای توسعه گردشگری در استان سمنان است

  • کد خبر : 75
  • 31 جولای 2021 - 10:51
احیای بناهای تاریخی گامی برای توسعه گردشگری در استان سمنان است
گردشگرآنلاین - توسعه گردشگری در سمنان به عنوان استانی با ظرفیت های برجسته در این حوزه مستلزم احیای بناهای تاریخی است که باید مورد توجه مسئولان امر باشد.

به گزارش گردشگرآنلاین از سمنان، سمنان یکی از پهناورترین و پرترددترین استان های کشور محسوب می‌شود؛ استانی که برخوردار از جاذبه‌های فراوان تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی برجسته‌ایست و اینها همه ظرفیت‌هایی برای توسعه هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و در راستای احیای بناهای تاریخی در راستای توسعه گردشگری اقدام گردد.

وجود بیش از یک هزار و ۱۴۷ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در سمنان که بیش از نیمی از آنها در فهرست آثار ملی ثبت و ضبط شده است، خود گویای ظرفیت بسیار بکر و بی نظیری است که این منطقه در حوزه گردشگری از آن برخوردار است.

پس لازم است این ظرفیت‌های برجسته را شناساند و گام‌ها را محکم به سوی تبدیل سمنان از یک معبر به مقصدی برای گردشگری برداشت.

در این میان اما احیای بناهای تاریخی و گردشگری خود یک الزام مهم و جدی در راستای توسعه گردشگری محسوب می‌شود که هر چند در این راستا اقداماتی انجام شده است؛ اما باید همچنان بیش از گذشته به این موضوع پرداخته و توجه شود.

بناهای تاریخی از دوره قاجار در سمنان شامل دروازه ارگ و خانه‌های تاریخی، آرامگاه بزرگان عرفان در شاهرود، مسجد تاریخانه بازمانده از اولین دوران مسجدسازی در ایران، حضور زنجیروار کاروانسراهای دست‌نخورده ازغرب تا شرق استان و در حاشیه جاده عبوری و وجود برج و محراب و حمام و موزه‌های غنی و تاریخی همه و همه جاذبه‌هایی برای استان سمنان به وجود آورده که نباید نادیده گرفته شود و برای احیا، مرمت و شناساندن آن به صورت ویژه‌ای برنامه‌ریزی شود.

بیشتر بخوانید:
انفعال اقتصاد گردشگری در سایه مدیریت ضعیف
افزایش شفافیت و توسعه گردشگری با استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات
خانه‌های تاریخی سمنان فروشگاه صنایع‌دستی می‌شود
شناسایی ۳۰ بنای تاریخی قابل مرمت در نهاوند

یکی دیگر از مباحثی که در توسعه صنعت گردشگری و جذب توریسم باید بدان توجه داشته باشیم واگذاری ظرفیت‌ها در این بخش به بخش خصوصی با هدف احیاء مرمت و بهره‌برداری از این ظرفیت‌هاست.

مهدی قاسمی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان در ارتباط با این موضوع اظهار می‌کند: یکی از اولویت‌های این اداره در دامغان شهر صددروازه استان سمنان رویکرد توسعه صنعت گردشگری و جذب توریسم است.

وی اضافه می کند: در این راستا اقداماتی نظیر واگذاری کاروانسرای تاریخی شاه عباسی دامغان به سرمایه‌گذار بخش خصوصی صورت گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان عنوان می‌کند: با واگذاری این کاروانسرای تاریخ به بخش خصوصی در حقیقت گامی بلند برای احیا، مرمت و بهره‌برداری از این مکان برداشته می‌شود و قطعاً این مهم تأثیر بسیار زیادی در  جذب گردشگر نیز دارد.

قاسمی با اشاره به اینکه این کاروانسرا در مرکز شهر دامغان واقع شده است بیان می‌کند: مزایده کاروانسرای تاریخی دامغان از طریق صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور انجام و پس از طی مراحلی به سرمایه گذار جدید تحویل داده شده است.

وی با اشاره به اینکه برای احیای کاروانسرای تاریخی دامغان ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: این کاروانسرا پس از احیا به مکانی با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی تبدیل و مورد استفاده عموم مردم قرار خواهد گرفت.

سمنان بیشترین کاروانسرای آماده ثبت در یونسکو را دارد

سمنان بیشترین کاروانسرای آماده ثبت در یونسکو را دارد

منبع: تسنیم

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=75

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.