• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
5
فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خراسان رضوی:

۴۵ سکه و تعدادی اشیای تاریخی در تربت حیدریه کشف شد

  • کد خبر : 9682
  • 03 آگوست 2022 - 13:35
۴۵ سکه و تعدادی اشیای تاریخی در تربت حیدریه کشف شد
گردشگرآنلاین ـ فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خراسان رضوی گفت: حین گشت ایست و بازرسی کامه شهرستان تربت حیدریه ۴۵ سکه و تعدادی اشیای تاریخی دیگر کشف و ضبط شد.

به گزارش گردشگرآنلاین، محمدعلی مدیر اظهار کرد: علاوه بر ۴۵ سکه تاریخی، بیش از ۲۰۰ شیء دیگر از جمله انگشتر، بشقاب، دستبند و ریتون تقلبی در شهرستان تربت حیدریه کشف شده است.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: برابر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی سکه‌های کشف شده مربوط به دوران ساسانی تا دوران قاجاریه است.

وی تصریح کرد: متهمان پس از دستگیری با همکاری نیروی انتظامی برای طی شدن مراحل قانونی تحویل مقامات قضائی شدند.

مدیر یادآورشد: همکاری بسیار چشمگیر نیروهای انتظامی، امنیتی و قضائی شهرستان، نشان‌دهنده حساس شدن عمومی در چند سال اخیر نسبت به داشته‌های فرهنگی و تاریخی است و مردم برای حفظ و حراست از تاریخ و هویت در کنار دستگاه‌ها و نهادهای دولتی حضور پررنگی داشته‌اند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خراسان رضوی افزود: از ابتدای سال‎جاری، با مشارکت نیروی انتظامی شهرستان پنج مورد دستگیری حفاران غیرمجاز انجام شده است.

شهرستان تربت حیدریه یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی در شمال‌شرقی ایران می‌باشد. مرکز این شهرستان، شهر تربت حیدریه است. بایگ، رباط سنگ و کدکن شهرهای دیگر آن هستند. در سال ۱۳۹۵، این شهرستان تعداد ۲۲۴٬۰۰۰ نفر جمعیت داشته‌است که به ترتیب پس از مشهد، نیشابور و سبزوار چهارمین شهرستان بزرگ استان خراسان رضوی است.

تربت حیدریه در قدیم با نام زاوه و همچنین ولایت رخ شهرت داشته‌است. پیشینه تاریخی تربت حیدریه به نام زاوه به دوران قبل از اسلام و دوره اشکانیان برمی گردد و به مناسبت مقبره قطب‌الدین حیدر از معاصرین عطار و از صوفیان قرن ششم هجری بوده به این نام خوانده شده‌است.

قطب‌الدین حیدر، از مشاهیر عرفان اواخر قرن ششم و اوائل قرن هفتم (درگذشتهٔ ۶۱۸ ه‍.ق)، سرسلسلهٔ طریقت حیدریه، از ترکستان به زاوه مهاجرت کرد و در همان‌جا درگذشت و مدفون شد و شهر به حرمت او به تدریج تربت قطب‌الدین حیدر و بعدها تربت حیدری نام گرفت، و سرانجام به تربت حیدریه معروف شد.

مزار وی هم اینک یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر است. بنای زاوه را به زوطهماسب نسبت می‌دهند. براساس شواهد و کشفیات باستان‌شناسی در اطراف شهرستان تربت (بویژه غار ماه‌پری، سنگ نگاره‌های کدکن و سفال‌های مکشوفه از چندین محوطه تاریخی) حکایت از وجود زیستگاه‌هایی در هزاره‌های چهارم و پنجم قبل از میلاد در این منطقه دارد.

منبع: مهر

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=9682

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.