• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
6
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی بوئین میاندشت:

«مجتمع خدماتی گردشگری» در بوئین میاندشت احداث می‌شود

  • کد خبر : 9262
  • 23 جولای 2022 - 14:12
«مجتمع خدماتی گردشگری» در بوئین میاندشت احداث می‌شود
گردشگرآنلاین - مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوئین میاندشت، گفت: با مشارکت بخش خصوصی به زودی یک مجتمع خدماتی گردشگری و رفاهی در این شهرستان احداث می‌شود.

به گزارش گردشگرآنلاین، جواد فرهادی درباره وضعیت ابنیه تاریخی و گردشگری شهرستان بوئین میاندشت، اظهار کرد: در حال حاضر دو اثر ثبت ملی در شهرستان داریم که شامل قلعه «تخماقلو» و «حمام کِرچ» می‌شود. قلعه «تخماقلو» یا همان قلعه هژبرپور حالت مسکونی دارد که استحکام‌بخشی آن انجام شده، اما هنوز نیاز به مرمت دارد. برای استحکام‌بخشی حمام کرچ نیز نیاز به تأمین اعتبار داریم و در کل اماکن تاریخی همیشه باید در حال مرمت باشند تا برای نسل‌های آینده حفظ شوند.

وی افزود: قلعه«تخماقلو» بنای ارزشمندی از دوره قاجاریه است که در جذب گردشگر و بهبود وضعیت اقتصادی منطقه تأثیر زیادی داشته است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوئین میاندشت، تصریح کرد: «سرچشمه اَفوس» دارای ظرفیت گردشگری زیادی است که البته از این ظرفیت با ایجاد زیرساخت‌های گردشگری استفاده هم شده است، اما سایر جاذبه‌های گردشگری شهرستان مغفول مانده‌اند. برای مثال «تفرجگاه نوغان» تنها مورد استفاده مردم محلی قرار می‌گیرد و زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر در این تفرجگاه ایجاد نشده است.

فرهادی ادامه داد: اکنون یک خانه بومگردی داریم که جز نخستین خانه‌های بومگردی ایجاد شده در استان اصفهان است که دارای پذیرش فعال گردشگران است که تأثیر زیادی در اسکان مؤثر گردشگران دارد. البته با کمبود اقامتگاه برای گردشگران در شهرستان مواجه هستیم که این کمبود در تعطیلات بیشتر نمود پیدا می‌کند. هنوز هتل در بوئین میاندشت نداریم و تنها یک میهمان‌پذیر و سه سوئیت داریم که جوابگوی اسکان گردشگران نیست.

وی گفت: وجود یک خانه بومگردی کافی نیست و باید ۵ خانه بومگردی در شهرستان ایجاد شود تا جوابگوی اسکان گردشگران باشد. البته باید توجه کنیم که خانه بومگردی، مسافر خاص خود را دارد. در آینده نزدیک برای راه‌اندازی هتل، میهمان‌پذیر و مجتمع رفاهی تفریحی در بوئین میاندشت اقدام می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوئین میاندشت، افزود: تنها روستای ارمنی‌نشین کشور به نام «روستای زرنه» در این شهرستان واقع است که یک کلیسا هم در آن وجود دارد. حدود ۳۵ پرونده از آثار تاریخی شهرستان بوئین میاندشت برای ثبت در آثار ملی به تهران ارسال شده است.

فرهادی اظهار کرد: مشکل خاصی در بخش صنایع‌دستی شهرستان نداریم و صنایع دستی مانند میناکاری، گیوه‌بافی، سبد بافی، قلم‌زنی، مشبک چوب و ملیله سازی در بوئین میاندشت رواج دارد. برخی از هنرمندان صنایع دستی بیمه بوده و برخی دیگر به شکل خویش‌فرما بیمه هستند. تنها مشکل بازاریابی در بخش صنایع دستی داریم که البته با همکاری شهرداری قرار است یک بازارچه صنایع دستی و یک خانه صنایع دستی برای ترویج و فروشِ این صنایع ایجاد کنیم.

وی گفت: بودجه سالانه اداره میراث فرهنگی در مقایسه با سایر ادارات پایین‌تر است و به هیچ وجه کفاف مرمت آثار تاریخی را نمی‌دهد. برای مثال در سال ۱۳۹۵ برای مرمت قلعه تخماقلو بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبارات ملی هزینه شد و اکنون ۴ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت این قلعه تاریخی نیاز است. موزه باستان‌شناسی غرب استان نیز در آینده‌ای نزدیک افتتاح خواهد شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوئین میاندشت، خاطرنشان کرد: جاذبه‌های طبیعی گردشگر این شهرستان مثال‌زدنی است که چشمه‌سارهای اطراف منطقه افوس یکی از این جاذبه‌های طبیعی محسوب می‌شود. تلاش زیادی برای ورود بخش خصوصی به منظور ایجاد زیرساخت‌های گردشگری انجام داده‌ایم که استقبال چندانی نشده، اما در آینده‌ای نزدیک با ورود یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی یک مجتمع خدماتی گردشگری احداث می‌شود.

فرهادی گفت: در سفر رئیس‌جمهور به استان اصفهان بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت سه اثر تاریخی شهرستان بوئین میاندشت تخصیص یافت.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=9262

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.