• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
2

کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در «نینوا»

  • کد خبر : 12893
  • 19 اکتبر 2022 - 8:57
کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در «نینوا»
گردشگرآنلاین - یک گروه مشترک باستانشناسی عراقی ـ آمریکایی، هشت تخته سنگ مرمر را که به طرح‌هایی از دوره آشوری منقش بودند، در شهر تاریخی نینوا کشف کردند.

به گزارش  گردشگرآنلاین و به نقل از المیادین، سنگ‌نگاره‌های آشوری در دروازه «المسقی» در نینوا کشف شده‌اند.

لیث مجید حسین ـ رییس سازمان آثار باستانی عراق ـ گفته است: هیئت مشترک باستان شناسی عراقی ـ آمریکایی در دومین فصل کاوش‌های خود موفق به کشف لوح‌هایی سنگی در دروازه المسقی یکی از دروازه‌های شهر قدیمی نینوا که واقع در شرق موصل است شده‌اند.

این سنگ‌نگاره‌ها صحنه‌های جنگی را به نمایش می‌گذارند و  خوانش خط میخی که روی آن‌ها نگاشته شده، نشان می‌دهد که متعلق به دوران پادشاهی سناخریب (۷۰۵ـ۶۸۱ قبل از میلاد) هستند.

یکی از مسؤولان وزارت فرهنگ، گردشگری و میراث عراق گفته است که هدف از این کاوش‌ها، حفاظت از دروازه المسقی و باز گرداندن آن به حالت سابقش قبل از حمله‌های داعش و تخریب‌های این گروه تروریستی در این منطقه تاریخی است.

لوح‌های سنگی کشف شده، سنگ‌هایی نقش برجسته هستند که سربازان آشوری را نمایش می‌دهند. همچنین درختان خرما، انگور، انار و انجیر هم درآن ها ترسیم شده است. این لوح‌های سنگی به قصر ملک سناخریب باز می گردد که نواده او  سین ـ شرـ ایشکون  آن‌ها را به دروازه انتقال داده و قصر جدش را تخریب کرده است.

نینوا یک شهر باستانی امپراتوری آشور در میان‌رودان شمالی بود که در حومه موصل در شمال عراق امروزی واقع شده‌است. این شهر در ساحل شرقی رودخانه دجله واقع شده و پایتخت و بزرگترین شهر امپراتوری آشوری نو و همچنین بزرگترین شهر در جهان برای چندین دهه بوده‌است. امروزه، این نام متداول برای نیمی از موصل است که در کرانه شرقی دجله قرار دارد و استان نینوا نام خود را از آن گرفته‌است.

این شهر تقریباً به مدت پنجاه سال بزرگترین شهر در جهان بود. تا سال ۶۱۲ پیش از میلاد مسیح پس از یک دوره تلخ جنگ داخلی در آشور، پس از تصرف در نبرد نینوا توسط ائتلافی از اقوام تابعه سابق خود از جمله بابلی‌ها، مادها، کلده، پارسیان، سکاها و کیمریها، این شهر دیگر هرگز یک مرکز سیاسی یا اداری نبود، اما تا اواخر دوران باستان مقر اسقف مسیحی بود. در طی قرون وسطی نسبت به موصل کاهش یافت و بیشتر در قرن سیزدهم میلادی رها شد.

کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در «نینوا»

کشف سنگ‌نگاره‌های آشوری در «نینوا»

منبع: المیادین

لینک کوتاه : https://gardeshgaronline.ir/?p=12893

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.