به گزارش گردشگرآنلاین، با بیان اینکه یکی از برنامههای نوروزی شهرداری تهران احیای سنت های قدیمی تهران است که به مرور زمان به فراموشی سپرده شده و یا کم رنگ شده است، گفت: یکی از سنتهای قدیمی تهرانیها در روزهای اخر اسفند ماه، پخت سمنو برای سفره هفت سین بود.
وی با بیان اینکه سمنو عضو جدا نشدنی سفره هفت سین و نماد برکت است، افزود: در راستای احیای این سنت نوروزی، دیگهای سمنو در ۵ نقطه شهر تهران (دریاچه خلیج فارس، برج میلاد تهران، چهار راه ولیعصر، پارک ملت و میدان خراسان) امروز برپا شده و فردا جمعه این سمنوها بین مردم پخش میشود.
کاظمی با بیان اینکه این آیین از امروز پنجشنبه آغاز می شود و روز جمعه سمنوها بین مردم پخش می شود، افزود: برآورد ما این است که ۲۰ هزار کاسه سمنو با وزن حدودی ۲۵۰ گرم میان مردم پخش شود.
این خوراکی عصاره جوانه گندم تشکیل می شود و یکی از سین های سفره هفت سین است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. این سین مغذی سفره هفت سین نمادی از قدرت و برکت محسوب می شود و در روزهای پایانی سال به صورت گروهی در برخی از مناطق کشور طبخ می شود. ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در سمنو آن را به یکی از پر خاصیت ترین مواد غذایی تبدیل نموده است
مصرف سمنو باعث تقویت عمومی بدن بویژه استخوان ها می شود زیرا سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از پوکی استخوان می شود بنابراین افراد میانسال که در معرض پوکی استخوان قرار دارند می توانند با مصرف به انداره ٔ سمنواز این بیماری جلوگیری کرده واستخوان های خود را تقویت نمایند.
سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه می شود و ارزش غذایی آن بسیار بالاتر از برنج و سایر حبوبات است بنابراین برای رشد کودکان و نوجوانان مفید است . مواد مغذی موجود در سمنو به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان های کودک کمک می کند.
منبع: ایسنا